12. juli 2013 · 8 comments · Categories: Generelt

20 km på heilt nyskrapt grusvei i regen og skodd, då blir bokså og skonå og te og med håve fullt av drit! Få det unnagjort, så det blei godt 3 timar med stiv gange. Så blei jo belønningen god då, med dusj, kalle øl og grandiosa pizza!
Har nå kommt til Ritsem ein liten «turiststasjon» attmed sjøen Akkajaure. Vaska kler og slapt av!
Dette er liksom ein av hovedinngangane til Paddlejanta og Sarek nasjonalparkområde! I tillegg kan ein følga nordkalottleden/kungsleden den veien eg kom fra inn til Abisko, eller mot Narvik området!
I morgen skal eg ta båt tvers over Akkajaure, og går då inn i Paddlejanta, som er samefolkets nasjonalpark. Skal være et spennande område, med samer som hyttevertar, får sjå koss det blir! Håba ikkje at samane der er lika fraværende så svenskeknugen på kungsleden!
Traff forresten ei dama her som gjekk/sprang «Grøna bandet» en 130 mil lang distanse som svenskane har langs grenså mot Norge. Starta på treriksrøyså og enda ein eller annan plass i Sverige, huska ikkje kor! Sprekt!!

8 kommentarer

 1. Amalie Lerstøl

  Ska senda opp litt fint ver te deg her fra spania samen med hilsner fra heile gjengen! Savne deg og palmeshortsen! Å erik savne någen å drikka pils med, så nå sidde bare han å mor å har kappløp om kem så kan lesa ut jo nesbø bogå fust. Mor lede med et par sider så får kryssa fingrene for denne seieren siden me ikkje har deg så kan vinna kampen om å bli mest solbrendt.

 2. Lillesøster

  Hei på deg, Storebror!
  Ein liten hilsen fra oss på Kypros! E så kjekt å fylla med deg på bloggen! E liksom spenningen kvar kveld å sjekka om du har lagt ud någe:-) forstår på mor at du har det bra – og at du «møre på» nerigjønå….Du e stor!!!

 3. storesøster

  hei igjen! Fantastiske bilder og ett flott terreng du e i. Kjekkt at du dele det med oss! Nå har me fått regn så nå får sikkert du sol! Godt å ha deg tebage i Norge ! Utruleg lange etapper du tar så nå må beinå vara gode. God tur videre sørover!

 4. Jorunn Fleten

  Hei Sigbjørn! Nå er jeg nede fra fjellet og kan lese at alt har gått perfekt etter møte på Dærta!! Ser at du tok igjen karen med paraplyen og det går virkelig unna! I Hattfjelldal bare må du innom Gunder Garsmark og kona. Alle NPL`ere får ferske boller og kaffe. Det ligger i løypa, så der får du et godt avbrekk. God fornøyelse inn i Sulis. Jorunn

 5. Mor og Moster

  Hei Sigbjørn! Takk for rapporter og bilder! Vi gleder oss til den kommer hver dag! Håper du får litt bedre vær på de neste etappene. Er imponert over tempoet ditt. Nå er du snart halvveis!Hvordan går det med føttene nå? Alt vel men nå har vi fått skodde og regn. Klem fra Mor og Moster

 6. Marit Tjørhom

  Så fine billede du tege! Synge du nå så tippe eg det går på «Bridge over troubled water», den e jo jysla fine! Enige med ein bekjende av deg som sammenligne bloggen med ein adventskalender – liga spennande å åpna lugå kver dag!

 7. Heisann Sigg.. Ser at du ikkje har det besta vêret for øyeblikket, men du kan trøsta deg med at det har ikkje me heller i Stavanger.. 12-13 gr å regn ude nå 🙁 det var rett og slett nedtur å komma him frå Spania. Du møre på ser eg..imponerande.. Har komme deg tebage te Norge igjen ( ifølge sporloggen ? ) snart på same breddegrad så Bodø.. Ka med utstyret, sko, telt sekk å sånne ting.. Helde det mål?? Du har trava i øve 100 mil så det nærma seg vel snart dekkskifte 🙂
  God tur videre gamle ørn.. Stå på

  Du e goe mvh Svein og Co

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *