29. juni 2013 · 1 comment · Categories: Generelt · Tags:

I dag er det torsdag, og eg e kommet meg til Somashytta nesten på finskegrensa! Turen opp fra Nedrefosshytta var veldig bratt og tung. Så de ca 26 km var lange nok i dag. Siden Alta har eg nå gått i 4 dager uten mobildekning. Det er lenge siden eg har opplevd det!!
I hytta er det heller ingen så eg må klare meg aleina, trur snart eg ikkje vil treffa folk igjen!
Her har eg fyrt opp i omnen, kokt meg mat og venta på kaffien som står på. Dette er ei hytte som brukes av samer, forsvaret, grenseoppsynet og politiet, i tillegg då til sånne så meg så går! I hytteboka står det at det er bra fisk i vatnet. Men myggen og at turen i dag var tung, gjer at eg ikkje prøve.
I går gjekk eg ut av Finnmark fylke og har nå starta på Troms. Nå er eg kommen inn på DNT rutenett, så nå trenge eg ikkje navigera så møje lenger. Forhåpentlig vis blir det enklare då, skal stort sett følga den såkalla Nordkalottleden helt til Sulitjelma. Skal også litt innom svenske Kungsleden. Det blir vel jættekult, kanskje knugen e ute og vandra?
Har sett lite dyr og spesielle ting i dag, kanskje kjeme det av at møje av fokuset er på å finna rett retning og kartlesing. Fekk meg en liten overraskelse når eg kom til vatnet rett før hytta. Det viste seg at vatnet i elva rant «feil» veg! Tenk det, det rant inn i vatnet i stedet for ut! Det sier noe om kor flatt og stort det er og at du da innbille deg at du går litt nedover i stedet for litt oppover! Merkelig, har opplevd det på tur i tjukk skodde, men aldri på lys og klar dag.

20130629-220319.jpg

1 kommentar

  1. Kjekke skildringar. Artig å følgje med! Må sei du e god. Er vel å prøva å ha fokus på turen og ikkje la måla få overtaket. Litt som å seila, vil eg tru..? Ps Troms må var et flott fylke å gå tur i!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *