19. juli 2013 · 3 comments · Categories: Generelt

Godt 32 km på asfalt tar på føttene, bedre å gå i terreng. Men turen over Saltfjellet gjekk greit. Var innom Polarsenteret og hadde matpause, kebabtallerken. Må vel klart sei at det finnest møje bedre kebab enn den, men det var nå den de hadde då! Forresten, kaffor må alle plasser så servere någe alltid ha samme menyen? Hamburger, cheseburger, kyllingnuggets, fish/chips etc. Konne kanskje også hatt litt norsk mat i Norge?
Ein annen ting eg har lurt på i dag! Over saltfjellet går både jernbane og E6. Jernbanen er bygd med slake svinger, minst mulig høydeforskjell og optimal terrengtilpassning. Bygd for ca. 70 år sidan av tyskerane sine fangar under krigen. (var forresten ca 35 fangeleirer med opp mot 500 fangar i kvar her. Blei fælt behandla og det var stor dødelighet blant fangane)
Veien derimot går opp og ned, møje meir svingar, og i tillegg bygd adskillig seinare! Og begge går i samme terrenget, begge på fyllingar og begge begynner og slutter på ca samme plass! Ufattelig for meg at tyskerane sine fanger under krigen klarte det bedre enn nåtidens ingeniører i Statens vegvesen! Någe er det eg ikkje forstår, eller så har dagens utbyggere bonus på svingar og haugar/dumper!
Er kommen til Bolnastua, 2 flotte hytter til Rana Turistforening. Strøm på hyttene og greier, og den eine er heilt ny( Ranahytta)
I mårå bere det ut i terrenget igjen, godt det! Er liksom meir på tur då!

20130719-192629.jpg

20130719-192713.jpg

3 kommentarer

  1. Fy søren så god du e!!
    Sleng i bokseren ja, det kan eg tru;) Nå befinne eg meg på Kalhovd turisthytte, gidde du å komma her å holda meg med selskap?:) På forhånd takk, så Stine seie;)

  2. Polarsenteret ja..allredei.. du e vel ferdig med 1/3 og vel så det nå då ? Her i Sør så komme godværet sigande innover nå… har mye gudd i vente de neste dagane 🙂
    God helg og god tur videre gamle ørn

  3. Svein Klingen

    Helt utrolig at det kun er et par dager siden du var innom hytta vår i Sulitjelma og allerede er passert Saltfjellet. Har selv gått mye i området og vet hvor krevende det er. Stor respekt for det du gjør. Moro å følge turen din og må innrømme at jeg har vært innom bloggen din hver kveld for å «følge» deg på turen. Er også imponert over hvor mye lokalhistorie du får med deg. God tur videre og håper at været snur og blir mere på din side i fortsettelsen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *