Tenk eg er kommen heilt til Haukeliseter! Blei ein tur på 38 km frå Litleos i dag. Fin tur!!
Har truffe monge folk i dag, frå forskjellige plassar. Traff bl.a. ein frå kvinnherad som var på jakt. Kjekk kar, som spurde kor eg hadde gått frå! Eg sa jo det, hvorpå han sa: Nei seie du da, e du no SO galen du da!

Må sei det var et spesiellt øyeblikk å tippa over kanten og sjå ned på Haukeliseter. Det har vore eit av dei store delmåla å nå hertil. Er nå liksom litt hima når eg kom hertil!

Har fått meg rom og tatt ein dusj, har fått låna vaskemaskin av personale her, klenå mine trengde et vask nå! De hadde fått ei anna lukt enn då de var nye, litt strengare liksom! Har funne ut at det er derfor eg ikkje har sett så mange reindyr, dei har nok lukta meg på lang avstand!

Nå sede eg i matsalen på hyttå, føle meg mest som hima. Ser eg ut vindauga ser eg de flotte Haukelifjella! Dei er bare flotte! Og ser eg inne ser eg den flotte peisen min gode Svigerfar, Torstein, har mura! Ser han for meg då han heldt på å jobba her oppe, her likte han seg veldig godt. Konne godt vore her med meg han og nå, men helså hans stoppar det desverre!

Eg føle meg så nære hima at kvar gong det kjem inn et nytt menneste i salen, gjer eg meg klar til å sei hei! Trur jo at eg kjenne alle her eg vett du! Men så er det bare framande, kjenne ingen! Enten er det ukjende, eller så har eg vore så lenge vekke at alle har forandra seg så møje at eg ikkje kjenne dei igjen!
Skal nå sitja ei stond te, så kjenne eg dei gjedna snart igjen!

20130829-201010.jpg

20130829-201027.jpg

20130829-201042.jpg

20130829-202300.jpg

7 kommentarer

 1. Fantastisk! Du går utrulig fort! Eg unne deg å få komma i mål, men det blir meste litt stusslig for oss som har fylgt med deg på turen her på facebook. Du trur kje du kan gå opp igjen og ta ein tur til?
  Elles håpar eg at me kan få leiga deg inn til bildekåseri så snart du er klar for dette? God tur vidare! Gå litt seint nå slik at me får meir å lesa om.

 2. Veldigt kjekt å følga med deg Sigbjørn, og må jo slutta meg te han Eldfinn at du kan godt gå litt seinare nå, for dette har vore, og er ennå moro :-). Ein sak eg lure på; nogen av de som har møtt deg og gått ilag me deg har blitt så forholdsvis raskt sårbeinte, ta f.eks han Ernst – han blei veldigt kjapt ruflete inni sokkane, mens du harve på med 30- 40 km te dagen, å ikkje et pip om såre bein. Har du ein oppskrift på dette som du holde for deg sjøl? Uansett – stor respekt for det du er i ferd med å fullføra!

 3. Hei!
  Tenkte bare på ein ting, itte at eg har vore hos Kristoffer og sett på bildene fra Rondane der han va’ med deg og gjekk. Du har ‘kje tenkt på det, at du sjøl kan ha blitt så ukjennelige de siste månane, at de e’ deg de ikkje kjenne igjen? :-). Snakkes i Suldal!

 4. Hehe du får no sagt det Sigbjørn , men e no litt enig i d som Johanne skrev. At d mest sannsynligvis e du som har forandra d mest!! Trur du må skyndt d hjem for litt foring!! God tur videre, snart fremme no vettu….

 5. Hei Jaktleder 🙂
  Nå har eg sendt ut info te gutta vedr. jaktå, trur mest eg fekk det te sånn du ville ha gjort, du vet det kom mange fine kommentarer om hvordan det kom te å arta seg i år med den formen du har. Någen vil ha deg på post heilt i veikanten og bare gi deg mat mens andre vil at 8 stk sitte på post og du fyge rundt i heiå å jage på alt så bevege seg. Uansett bler det nok mange kjekke drøsar på terassen med mnge goe historiar fra turen din. Det e vel mest så du kan kjenna luktå nå fra Hjelmeland, håpe du får godt ver resten av turen så ser me frem te den 20.09.

 6. heia heia sigg
  du nærme deg kjente trakter ser eg,treffe på møje folk som skrøyde av deg ,eg trur du har mange fans der ude.kjeme longt me stahed,sjøldisseplin pågangsmod og ein go dose humor ståpå dunærme deg målet

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *