18. juli 2013 · 5 comments · Categories: Generelt

Mista alle tankar om kos tøfft Samane må ha det med å halla kontroll på alle reinsdyra sine! Først milevis med gjerde å vedlikehalda, og så dei store områdene å ha kontroll på. Vel har de skotere, 4 hjulinger og kross sykler, men alikavel, de går jo ikkje øvealt dei heller! Og reinsdyr er jo ikkje lette å møda heller hvis de vil feil vei!
Men i går når det var så fint ver og eg gjekk der og koste meg, høyrde eg ein motordur! Høyrde på dette og lurte på ka det var, ein gjer jo det når ein går der . Så såg eg ka det var!! Helikopter så dreiv reinsdyr avgårde! Svingde seg rundt i lufta rett over bakken og reinsdyra hadde ikkje møje valg kor de måtte gå!
Så Samane må bare klara seg, har de råd til å jaga reinsdyr med helikopter har eg ikkje vondt av dei!!
I dag har turen gått til Lønstua, snaut 30 km. Å så møje molter!! Og som ein molteplukkar eg er, var det ikkje lett å gå forbi så møje molter! Tok bare dei største og åt de, de var skikkelig gode!

Junkerdalen turistsenter var uten turister, traff ein som dreiv litt vedlikehold, og fekk kjøpt meg ein kaffi og Pin up is. Det var stort sett det di hadde! Han kunne blant anna fortella at de dreiv jakt på ein bjørn som hadde drept masse sauer! (Vel heiter eg sigBjørn, men eg har ikkje drept sauer)
Er heldigvis gjennom det området eg nå!

20130718-161644.jpg

20130718-161703.jpg

20130718-161746.jpg

5 kommentarer

  1. Hei ! For ein sporty mann! Ser at du kose deg på tur. Me e litt misunnelige her med sitte i soffan. Men, ville kanskje ikkje klart å gå så langt. Der ser veldig fint og flott ud. Kosa deg masse videre på tur.

    Hilsen fra Birgit og Karina

  2. Jeg blir mer og mer imponert over det du gjennomfører. Jeg har nettopp gått 5 dager på Hardangervidda med dagsturer på ca 20 km i snitt med 12 kilo på ryggen. Det var mye opp og ned, men stort mer enn det jeg gjennomførte hadde jeg ikke klart. Du har nå gått i en måned og har nesten 40 km i snitt og dag og sikkert sekk som veier det dobbelte av min. Imponerende. Jeg storkoser meg med med de velskrevne og morsomme iaktagelser om folk og fe og steder. Jeg gleder meg til manequengoppvisning av boxeren med sleng. Kanskje kan det innføres som standardbekledning på kommende GFer. I morgen er det opp på Fonnabu med nr 5 + familie, Knut +2 , Elisabeth , Thor og nr 4. 3 dagerstur med god værmelding. Fortsatt god tur sørover.

  3. bler du ikkje sleden du? Det e ganske utruligt ka du klare – du bere navnet ditt med rette! Godt at du fekk litt fint ver og. Molter ja, det e kje dumt. Me var ett par dagar på Hardangervidda og der va de bare komt til blomst og blinding.Kaldt var der og.
    God tur videre – kom ned i varmen:-)

  4. storesøster

    hei! Går du heile nettene og nå? Godt å høyra at du tar deg ein fridag! Kjøp mye godt – japp e godt vett du! Nå seie de på værmeldingå at det ska ble fint vær i Nordland og, så det ser lysare ut angående været for deg og. Me vente på deg i sør ser du! God tur videre. Ska hilsa fra maen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *