05. juli 2013 · 1 comment · Categories: Generelt

Etter ei urolige natt med møje mygg i den litla koia, var det ikkje vanskelig å stå opp i morges. Kl 8 var eg igång opp Anjavassdalen mot Voumahytta. Nydelige morgon med sol og god temperatur, og litt vind slik at myggen ikkje bler for galen! Det er skikkelig myggår i år, så det får eg og prøvd meg på. Må bare sei at det er heilt gale! Eg får aldeles kick av og te! Det er så gale at av og til når eg ska drikka, drikke eg gjønå myggnettet, vil ikkje løfta det opp for då har eg det gåande!!
Anjavassdalen var jo et syn, et par rypekull med bitte små ungar, krydra dagen!
Etter et lite stopp på Voumahytta bar det videre til Gaskas hytta. Da var eg høgare oppe og då blei det møje stein igjen( og reinsdyr)
Nå er eg framme med hytta, eg blei øveraska når det var ein stor PARAPLY rett innfor døra. Må sei eg tenkte kasslags er dette? Gjekk inn i hyttå og der sitter det ein ung gutt fra Tyskland! Kjempetrivelige kar, så itte ei stond må eg jo spør han om det er hans paraply? Og det er det, det er kjempebra når det regna, seie an! Eg sa det jo til han at det er ikkje direkte vanlig med paraply i norske fjell, det forsto han jo, men han hevdar fremdeles at det er gode greier! Kan få ta bilde av han i mårå med paraply, hvis eg vil.. Trur eg må det..

20130705-215054.jpg

20130705-215147.jpg

20130705-215218.jpg

1 kommentar

  1. Amalie Lerstøl

    Eg og må sei at det va et spesielt øyeblikk når du for avgårde igjen, mot nye eventyr. For det e’ jo det det e’! Det såg eg itte å ha fått delt någen av desse dagane med deg. Me delte storslagen natur, fine hytter, bra turvær, gode opplevelser og gåing. Te dette sista punktet vil eg sei at me ser litt forskjelligt på ka’ ein goe tur e’. Fra 1,5-2,5 mil e’ for meg ein goe tur. Då blir det tid te’ ein goe madpause med primus og «Rett i koppen», mens for deg e’ det å gå langt! Me lo litt av det. Du va’ ein steingoe turkamerat og tog hensyn te’ det som eg legge i god tur, å eg va’ med deg på ein etappe av det som du meine e’ ein goe tur. Men altså, 3,3 mil e’ itte mitt syn for spesielt interesserte :-).
    Uansett, opplevelsen va’ fantastiske! Troms kan anbefalsat på det varmaste. Å hvis någen tenke seriøst på å delta i dette eventyret kan eg absolutt anbefala både naturopplevelsane og maen!

    Te’ alle dåkke som skrive meldingar, TAKK! Vil bare sei at det va’ kveldens høydepunkt (når det var dekning). Det har stor betydning!
    Joh.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *