Kort fin tur i dag, frå Sandhaug til Litleos. Gjekk forbi Besso. Lett og flott terreng.
Før eg starta sa bestyraren på Sandhaug at det var møje reinsdyr i området, fleire tusen i flokkar, så eg speida då etter dyr heile dagen! Men det var ikkje månge å sjå, såg kun et stk. Men når eg kom fram til Litleos hadde de fått 6 dyr i dag, de for avgårde med hesten for å henta kjøttet då eg kom til hytta.

Er nå på Kvinnherad statsalmenning, i går var eg på Eidfjord. Jegrane i området endrar litt dialekt etter kvart som eg kjem over i ny kommune. Kjekt å snakka med dei, det er stort sett vindretning og dyr dei snakkar om. Jegrane ventar på rektig vindretning, her i Litleos likar dei best vestlig vind! Grunnen til det er at reinsflokkane trekkjer mot vinden frå aust, og derfor er det vindretning så gjelde! Og nå er det vestaver så forhåpningane er store!
I mårå går eg inn i Røldal statsalmenning, så det nærmar seg!

20130828-213048.jpg

20130828-213159.jpg

3 kommentarer

  1. Ja tenk det Sigbjørn at du snart har fullført den lange turen og er fremme snart. Glede oss til å høre om turen, blir kjekt tema i lunsjen fremover:-))!!

  2. Nå føles det nesten som om du er rett oppi hogget… Kjekt at du har hatt selskap på noen av turene siste ukene, du setter nok pris på å ha noen å dele opplevelsene med:-) Og få tilførsel av god mat og drikke! Fortsatt god tur videre, blir kjekt å treffe deg og høre fra turen om ikke så lenge.

  3. Elisabeth Fjeld

    Salllan, Sibba – Ryfylkeheiene nå!!!! Du er min superhelt

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *