Er nå kommen til Tyinkrysset, litt av et navn på ein plass! Føle jo at navnet tilseie at det er et veikryss, men det er jo ein tettstad med møje hytter. Skitrekk og greier! Har fått meg plass på filefjellstuene. Plassen ligg i Vang kommune i Valdres. Skal nå gå videre inn i Skarvheimen nærmere bestemt Filefjell!

Turen i dag frå Gjendebu gjekk opp dalen og over til innsjøen Bygdin, ca 15 km. Der ligg hytta Fonnsbu. Var innom der og hadde meg någe mat! Og der var det godt å vera, vertinna Solbjørg spanderte kaffi og nysteikt vaffel! Kjempetrivelig dame, flott vertinne!!

Men klokkå var ikkje meir enn to så eg konne ikkje stoppa, så eg bestemmte meg for å ta dei 24 km langs vei til Tyinkrysset. Ikkje møje spennande terreng, men eg har jo fått i påse og sekk av flort terreng dei siste to dagane, så eg skal ikkje klaga!

På turen måtte eg ha litt matteundervisning! Spesiellt! Traff ei bergensfrua så va ute og lufta hunden! Å eg vil jo snakke med de eg treffe så eg fyrte igong! Sa eg skulle til Tyinkrysset så eg hadde vel ei god mil igjen. Jo, sa hu, det var nå seks kilometer til enden på vatnet, så trudde hu det var nesten ei halv mil derfra til Tyinkrysset, så eg hadde iallefall to mil igjen meinte u!! Eg tenkte her må eg vere høflig og justera litt, så eg sa det var vel drøyt, 6 km til enden så 4 km til tyinkrysset, blir vel ei mil det!
Hu meinte hu var ikkje så god i rekning, men ville tippa halvanna mil då!!

Eg fant ut at det var tid for å avslutta samtalen, så eg sa god tur og la avgårde! Og ittepå gjekk eg og lurte på om koss det er å vera lærar i Bergen! Og er det ikkje der handelshøyskulen er?

20130821-212155.jpg

20130821-212301.jpg

1 kommentar

  1. Jeg følger med deg! Morsom historie det der!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *