Tolga er ikkje så stort, må jo erkjenna at eg ikkje hadde høyrt om plassen eingong før eg begynnte å planleggja turen. Og navnet Tolga, er liksom så lite norsk. Men det er ein egen kommune med 1700 innbyggere og et lite Motel. Motellet drives nå av 2 hollendere som overtok i januar.
Hu som lagde frukost hadde tatt omskolering til ernæring. Når hu høyrde at eg gjekk NPL ville hu meste laga ny frukost te meg. Eg burde hatt ein skikkelige biff, med møje fett og masse egg, meinte hu. Blei litt lenger frukost enn planlagt, hu hadde møje å snakka om. Når eg sko gå kom hu med ein pose med egg, majones og smør, det måtte eg ha!
Når eg sko eta nostå mi seinare var det jo ikkje så lett! Skjeva med syltetøy og ost hadde eg laga sjøl, egg til gjekk jo fint, men så var det majones og smør då, passte ikkje så godt så det får venta!

Hadde ein lenger pause på Tynset, satt på Amfi og såg på folkå så gjekk der. Ganske interessant, damene går og kjikka med håndtaskå øve skuldrå. Så slentra de inn i ein butikk, tar et klesplagg fra stativet, helle det opp, ser, snur det, ser, spør dei de har med seg, ser litt, og så henge de det tilbake! Dette gjentar seg heile veien!! Ja ja dei hadde vel ikkje någe aent å gjera!

Er nå i Alvdal, skal nå gå inn mot Rondane. Etter å ha gått någen dagar på vei skal eg nå ut i terrenget igjen, skal bli godt! Føtene blir litt ømme av å gå bare på astalt! Har de siste dagane følgt Glomma nedover dalen, lite å sjå, det mesta er skog og så någen gardar innimellom.

2 kommentarer

  1. amalie lerstøl

    WOW! Skummelt kos godt eg kjente meg igjen i den forklaringen.. måtte le litt nå

  2. Men Rondane bler nydeligt 🙂 Utruligt ! Enten så har eg hatt det jysla travelt i det sista, eller så går du någe fornakkande fort sørøve. Du e jo snart rett oppi heiane her 😉 I alle fall i kjende trakter med kjende navn for meg. Ser fram te endå fleire veker med turforteljingar.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *