Har vært i Meråker på kafe! Åt hamburger med pommes frites, og kaffi med påfyll! Godt å sjå folk, på kafeen var me iallefall 3 stk. Eg så åt og så 2 eldre så drakk kaffi! Men det er vel ikkje akkurat kafe-tid klokkå 12 på ein torsdag! Fekk kjøpt det eg skulle, og dermed bar det videre!
Har gått 43 km i dag, så lang dag, men fint ver.
Meråker (kommune med ca 2500 innbyggere) er faktisk også ein gammal gruveplass, med lang historie! Det er det sama kobbar gruvebeltet som går herfra heilt til Røros. Og er visstnok landets største. Men det finnest også andre mineraler i fjella her.
Nå er det nedlagt, Elkem hadde et smelteverk som blei stoppa for ca.10 år sia.

90 % av skogen i Meråker eiges av Meråker Brug, et privateigd selskap som driv skogen. De har også produksjonslokaler i Meråker.

I dag er det også andre folk på hytta! Blant andre någen så er på ridetur på Islandshester! Driveren av ridefirma, Ole Dyrhaug, har farta rundt i fjella her sia 1971 så han kan fortelja møje om gode rutevalg. Veldig trivelig kar som også er skismører for de gode skigutta om vinteren.

I morgon går turen videre til Stor-Eriksvollen, ein av dei mest kjende fotturistplassane i området!

2 kommentarer

  1. Spennande å følgja deg på vei heim Sigbjørn, imponerande. Go tur viare

  2. Trevligt möte, när du dök upp på Björneggen. Delade några droppar svensk whiskey (Mackmyra brukswhiskey). //Erik Dahlén från Stockholm (en av ryttarna)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *