30. juli 2013 · 5 comments · Categories: Generelt

Det blei ikkje så monge timar søvn i nått sjølv om eg kunne sove lenge i dag. Dei der —jjjjiiiiiii– myggfygelydar rondt håve klare på ein forbausande måte å halda ein vaksen mann våken gitt! Det er beviset på at det trenge ikkje var stort for å utretta møje gale! Tenk dei der små «knallane»klare å øydeleggja ein god natts søvn!

I og med at båten på Namsvatnet ikkje skulle gå før klokkå 2 , hadde eg veldig god tid i morges! Fekk gjort ein del nødvendige ting, pussa skor og slikt, og masse unødvendige ting.
I ti tiå kom det ein båt og eg lurte på om eg hadde bomma på tiå. Men det var eit par som hadde oppsynet med hytta og gapahaukar som var i området. Dei såg visst på meg at eg gjekk Norge på langs, for de spurde om eg sko til Røyrvik. Det skulle eg jo. Da tar vi sekken din med til Rørvik så slepp du bæra den i dag, sa dei! I tillegg konne dei fortelja møje om alt eg lurte på!
Så når eg kom til Limingen gjestegård stod sekken der!
Så nå trur eg at adle folk heroppe er født hjelpsomme, og etterpå har utvikla det til ein kunst!!

Børgefjell nasjonalpark er 50 år i år, og er utvida fleire gonger. Området er kjendt for godt fiske og god rypejakt. Bare synd at eg såg så lite av det i går.

5 kommentarer

 1. Kurt Fredheim

  Hei Sigbjørn, virker som du har hatt en minneverdig tur gjennom Nordlang, eg syns og han e lang når eg kjøre der! Det er fantastisk at du e kommet så langt og ser at det ikkje berre e de nærmaste nordlendingan som kan være hjelpsomme , det ligg nok i det myggutvanna blodet vårt. Nå har vi sjekka ut fjellan sør for Dovre og de ligg berre å vente på deg!
  Kor e du om et par daga, er det lang ifrå E6, vi er i Trondheim til 1. August og kjører videre nordover etter på. Du kan ringe når det passer så ser vi om det går med et møte i «rom sjø»?

 2. Hei igjen Sigbjørn, godt du er på nett igjen bler ikkje det sama om eg ikkje får dagens rapport, eg trur det va litt av ett syn når du føyg gjønå bjørkekrattet med ein sverm av sinte veps itte deg 🙂 Du imponere stadigt syns eg med drøye etappar, du når nok hjem te hjortejakta!! du får ha god tur videre og håper været er med deg.

 3. Skal ikkje sei at eg er inponert meir. Men såg ein på TV i går som hadde vandra N på langst han sku skriva bok og vandre på tverst etter det. Så du har litt å gjere på etter heimkomst. Her er vi velsigna med vatten og mykken seier ingenting. Derimot er den i milliardar og veldig små, står i stim å ventar at nokon kjem ut. Vi er spente på når og kor du kryssar E16 ? Ette kvart nermar det sen med » RASKE SKRITT». Ha ein goe tur vidare…………………..vi føljer med.

 4. Jorunn Fleten

  hei Sigbjørn! Dagsetappene borge for god form, så når Nord Norge no e unnagjort og du treng berre dagsnista i sekken, kommer du til å lange ut i rekordtempo. Fint du fikk nyte ferske boller hos Elisabeth og Gunder. God tur inn i bamsebrakar sitt rike!

 5. Bjørg Lauvvik

  Hei Sigbjørn .

  Idag har jeg hatt besøk av Johanne på terrassen. Hun kom med orkide og is til hele familien, gode Johanne. Jeg setter veldig pris på vennskapet med henne!
  Det er kjekt å lese hvordan du har det. Du får en utrolig kunnskap om landet vårt.
  Når jeg står på stand etterhvert,fram mot valget, går du rundt på fjellet. Jeg håper du husker hvem som har de beste vaflene. Gå og si du går Norge på langs og så håper jeg du får mer enn ei vaffelrøre… 🙂 fremdeles synes jeg at du er en sterk Bjørn, en lun og koselig en! God tur videre, i regn og godvær ! hilsen Bjørg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *