17. juli 2013 · 6 comments · Categories: Generelt

Å for ein dag! Starta litt øveskya, men så klarna det opp og blei strålande sol og varmt! Kan dokke tenkja dokke någe finare enn å ver på heiå i slik et ver!! 35 km gjekk som ein draum, sovna litt av også i pausen, herrligt!!
Terrenget rundt Balvatnet er skikkelig flott, med någen høge tindar rundt! Og så såg eg litt av Blåmannsisen då, i horisonten. Fekk jo sjå an tilslutt, sjøl om det var lang avstand.
Det er litt spesiellt det, å komma opp og sjå langt sørøve. Då tenkje eg; eg ska iallefall gå lenger en dei fjellå der!! Av og te tytte eg det ser jysla longt ut, men når eg då ser andre veien og tenkje; der var eg i går eller dagen før! Då blir det ikkje så longt alikavel då!
Fekk sagt litt lite om Sulitjelma i går! Må sei det såg litt trist ut, tomme hus og nedlagde store industribygg med knuste vinduer etc. Vitna om fordums storhet, men det er visst nå bare ca. 450 innbyggere. Gruvedriftå ble nedlagt på 90 tallet! Det er kobbermalm i fjellå i Sulitjelma, og det er nå snakk om at prisane er så bra at det vurderes oppstart igjen, får håpa det!
Nå er eg på Trygvebu i Junkerdalen, fin hytte med straum. Aleina på hyttå i dag og! Ikkje møje folk i heia gitt!
Ser det er någen så meina eg må ha tatt av någen kilo. Jo eg kan bekrefta at eg iallefall ikkje har lagt på meg! Når eg såg etter i går såg eg at eg faktisk hadde fått litt sleng i bokseren! Litt slik så dei gamle slengboksene!! Er det mote det nå elle?

20130717-220256.jpg

20130717-221216.jpg

20130717-221647.jpg

6 kommentarer

  1. Lillesøster

    Ja – kan bekrefta at d e mote med sleng i di lange, kvide underbuksene! (E d du så arva dei itte far?) Nå når d e så møje sol – så må du huska solfaktor! Rekne me du har sekken full av alle typane di hadde på apoteket….;-) Kos deg videre på turen! Serine, Tiril og Emil hilse den galne onkelen sin;-)

  2. Fløy over der du gikk i dag…så deg ikke.Veldig morsomt å følge med deg

  3. Det er nye kveldsrutiner hos familien Fredheim nå.. Før sjekket Kurt alltid tekst-TV før han la seg (ja det er fremdeles noe som bruker tekst tv), nå er det bloggen til Sigbjørn som gjelder. Du er jysla god til å skriva, så vi leser alt du skriver med stor fornøyelse.

  4. Så møje du vett det så savna me deg enormt her hjå oss. Koffor ska du gå der å trø i lag med bare mygg, når du kan vær her me oss. Me og går, i alle fall litt.

  5. Begynner å nærme seg halvveis. Fine bilder og helt sikkert en opplevelse av de sjeldne. God tur videre, mens vi holder fortet her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *