Så sitter eg på Abisko turiststasjon og skal eta 3 retters middag med drikkepakke!!! Galbra føles det!
Forresten har eg vaska kler, og si eg har sendt heim reservebokså mi, måtte eg gå til middag i ein liten shorts, eg er den einaste i restauranten med shorts og ullbol, men så smaker maten liga godt for det!
Turen i dag blei nok faktisk opp mot 30 km, 11 km på sti til vegen, så 8 km på europaveien! Då var eg så svulten at då eg såg et skilt med matservering på ein plass som heter Bjerkeliden 1 km, tok eg av veien og oppøve bakkane på jakt itte matservering. Et stykke oppi kom eg endelig til et serveringsted, men med lapp på dørå; Stengt. Velkommen igjen til vinteren 2014! Akkurat så eg konne venta te då!
Ikkje gje opp, ga på videre oppover til eg traff någen folk, danskar!!! Konne det vore verre, di snakka jo med mad i halsen! Tok jo meste modet fra meg, gå viere oppover, veldi brædd, jæ, langt babbel, babbel…
Eg va svulten så eg tok på, og et par hundre meter lenger var jo restauranten, kjempefin utsikt og goe mad!!! Gromt!
Men tebage te di danskane, e kje vane med bakkar de vettu! Himmelbjerget har de jo, men det er jo meste som et hål på kartet!
Etter å ha fått goe pannekager la eg i vei på Rallarveien til Abisko, 10 km og veldig bra! Sang: Jeg går og rusler på Rallarveien, på stille stier jeg sjelden går, osv. (er vel ikkje så monge av dokke så kan den, men det var fint)
I mårå, klar for Knugen på Kungsleden( hvis bokså blir tørre)

20130708-204730.jpg

20130708-204749.jpg

20130708-204816.jpg

20130708-204842.jpg

11 kommentarer

 1. Ganske fornøyelig å lese. Trur du må gå retur og, så me har litt underholdning utover vinteren.
  Virket så fornøyd i dag, at jeg mistenker at du skrev innlegget etter middagen..

 2. Rolf Helge Næsheim

  Hold da kæft hvor shovt det er at læse dine vandreskildringer. Moske du skulde ændre din led, og strække den helt der nedover imod Himmelbjerget innen du vender og vandrer til Hjælmælænd. Takk skal du Sigbjørn 🙂 Håper buksene blir tørre i tide!

 3. Hør ni jøkorna? Vær svært obs hvis noen tilbyr deg rabarbra i Sverige. Den er kjent for å være bitter på smak og vanskelig å tygge. Her lakker det mot ferie. Starter med en tur fra Haukeliseter og planlegger å bestige Hårteigen og ende opp i Tyssedal. Får ikke til å gå med deg nå, men prøver igjen når du kommer lenger sørover. Du skriver aldeles fenomenalt bra. Lett og lystig. Det er nesten så man kan mistenke deg for at du synes turen er kjekk. Jeg gleder meg til du kommer hjem og skal fremføre alle sangene du har øvd på. Lykke til videre på turen.

 4. Kjekt å lese. Har siste dag på Paros i dag. Har nok ikke gått så mye her. Det blir stort sett fra den ene baren til den neste Osv. Skal nok følge nøyere med når jeg kommer hjem.

 5. Lillian Tønnessen

  Hei Sigbjørn – høres ut som du storkoser deg, godt du holder sangstemmen ved like:-) Hilsen Lillian og Inger

 6. Vi sitter en hel gjeng på Odyssea med en Mythos og koser oss med skildringene dine. Morsomt

 7. Hei og hå. Har lest den siste uken din i et jafs (Uten nett en stund)….god tur videre med eller uten tørre byksor! Ikke gi deg om du møter noe stengt her og der! Vi synger med deg her på Våland

 8. storesøster

  hallo Sigbjørn! Blei litt engstelig når eg såg du gjekk i feil retning i dag, tenkte gps-en var i ulaget. Men så ser eg at du snudde rette veien igjen. Kom då på at det måtte vera at du viste mannen med paraplyen veien him. ha ein fin tur videre på kungsleden.

 9. Hei, ute av Troms, da begyvnner nedturen sørover, blir bare unnabakke nå! Nordland er det lengste fylket så her er det bare å komme igang! Regnvær i Rogaland i dag så du går ikke glipp av mye. HvorDdan er skoene, må kanskje ha noen sånne, hvis det ikke blir gnagsår!

 10. Marit Tjørhom

  Når eg va på Hjelmeland i dag spurte svigerfar din: «Ka fart helde an?» Og det konne eg ikkje svara på, så eg lovte å senda spørsmålet videre . . . .

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *