05. juli 2013 · 1 comment · Categories: Generelt

Eg e blitt aleina igjen, Johanne blei henta på Frihetsli høgt oppe i Dividalen etter at me hadde gått turen ned fra Dærtahytta. Etter litt ompakking på Frihetsli gjekk eg videre oppover Dividalen mens de andre kjørte nedover. Må sei det var et spesiellt øyeblikk som tok på psyken! Måtte minna meg sjøl på det er jo dette eg vil, gå videre, men ska innrømma at det var litt tungt då på vei oppover! Men det blei kontant avbrutt av at eg gjekk rett på ei terhøna med iallefall 6 kyllinger som sprang rundt meg der, og rett etterpå ei and med 7 andunger, flott syn!!
Gjekk ei lita mil oppover dalen og har tatt inn på ei lita koie kalt Ole Nergårds bua. 2 sengebrisker, et lite bord og ein ogen, ca 12 kvm.
På turen i dag gjekk me gjennom ein liten Sameby. Masse små hytter i et område! Traff på ein same der som fortalde at det var svenskesamer som hadde denne plassen. Han var kommen opp dagen før og venta storinrykk frå de andre samene i mårå. Da var det årets begivenhet med innsamling av reinsdyrflokkene og merking av reinkalvene. Det brukte de opp mot 3 veker på. Synd at me ikkje kom ein dag seinare så hadde me fått sett litt av det livet også. Men, men…

20130705-195253.jpg

20130705-195337.jpg

20130705-195540.jpg

20130705-195623.jpg

1 kommentar

  1. Amalie Lerstøl

    Så fine bilder papi! Kanskje du ska vurdera naturfotografi som ditt neste mål? nå må du bare gå på, så snakkes me snarare enn du vett 🙂 miss you! klem amalie

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *