30. juni 2013 · 4 comments · Categories: Generelt · Tags:

Kviledag på hotell i Kilpis med besøk av kånå! Det er ikkje til å tru kor kjekt det er!!
Kilpisjarvi er ikkje akkurat ein stor by, det er någen hus her, ett hotell og ein del hytter. Bensinstasjon med sportsbutikk, dagligvare og nedlagt restaurant! Men men, god mat og litt vin så er plassen fullkommen.
Merkelig opplevelse i går når eg kom til denne plassen. Etter å ha gått på fjellet/ vidda i ei vega og kjeme ned til ein vei i bebyggelse, ka trur du møte meg på veien? Der kjeme eg gåande med ryggsekk, og mot meg på andre sia av vegen: eit reinsdyr med store horn!! Ja det er ikkje tull eingong!! Er ikkje akkurat det eg er vant med, men enda ein grunn for å gjera denne turen. Bare sy synd at eg ikkje tog bilde av dyret!
Har nå kvilt beinå ein dag, kjøpt proviant til turen videre og er klar for å starte i morgen. Johanne hadde med så møje godt at eg vett ikkje om me klare bera det med oss… Storesøster hadde sendt med favorittkagå, så nå er kaloriene sikra..( takke for den AB)
Legger med någen bilder fra vidda, håper ikkje eg har lagt de med før!

20130630-203937.jpg

20130630-204000.jpg

20130630-204822.jpg

4 kommentarer

  1. Marit Tjørhom

    Fin helg og godt humør på Hjelmeland kor me har snakka om (og ledd litt) av turgåing, men og med beundring og gode ønskje for vandringa videre! Måtte myggen la dokke i fred!

  2. Kurt Fredheim

    Fotte bilder fra turen over vidda og Reisadalen, nå er du jo over 50 mil allerede – her går det unna neøve mot sør. Eg huske fra Kilpisjærvi i gamle dager, på ferietur til Bottenvika i Sverige, kjørte vi alltid forbi der. Vi kjøpte kjøttdeig på veien heim, og det var ikkje bære kvoten ska du tru . Eg ser jo at utviklinga e komme dit og – i den tida va det bære telt de sælte fra. Eg lure på om du såg noen av de (same)telta? Vi lurte på om de hadde kjøleskap i teltan te kjøttdeigen vi kjøpte, men vi sto han av. Eg har knekt mange par finske treski før det selte de også billig i teltan. De langrennskia var gode å hoppe med! Nok om det, no sett eg i Lavangen å vente på stikkordet for når dokker kjem te Dividalen, men ho Johanne får kanskje blod på tann og vil ikkje hiim? Eg ska gje beskjed at ho, i såfall, blir litt sein til skolestarten. God tur videre begge to!

  3. Eg ser du har ikkje tid å legg inn SPOT koordinater engang, når kånå e med – ska eg hente na med ein gong så du kjem deg videre?

  4. Hei onkel:) skikkeligt kjekt og spennandes å fylle deg, du e ein tøffing:) ønske deg lykke t videre, krysse fingrane for fint ver, lide mygg og gode føtter. Du får få tante t å pleia godt med deg mens du har na der:) Klem

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *