Kviledag i Alta e fint. Goe frokost og god dusj! Har rusla litt rondt i Alta bare for å sjå meg om. Og sagt hei til alle eg har truffe. E der någen så respondera så fyre eg i gong ein samtale. Fungera greit, har fått veda mye om Alta. Ca 20 000 innbyggerar, har dobla seg de siste 20-30 åra, dyre boligpriser, hyttepriser på 2 mill. for 60 kvadrat hytte. At laksefisket har vært labert til nå, men ser ut til å ta seg opp nå, at det har vore veldig bra med hvitfisk i sjøen utover våren. At rekorden for største laks tatt i elva visstnok var 36 kg ( lenge siden)
Alta er over 1 mil lang, men innenfor det er det flyplass, hoppbakke, byfjell og lakseelv! Ikkje verst!
Han så fortalte mest kom skillelig igong, heilt te kånå begynnte å springa rondt oss med kjølebag ol. De sko visst avgårde på sundagskamping. Då måtte eg gi meg

22 kommentarer

 1. Utrolig spennende å snakke me folk på den måten du gjør. Som eg alltid sier, du er utrolig flink å komme i kontakt med folk.
  God tur videre Sigbjørn. Glede meg t neste innlegg fra deg 🙂

 2. Må ikkje rusla for mye rundt om i Alta.. Husk det er hviledag..slappe av litt og 🙂 god tur over vidda de neste dagene.. Spennende å følge med deg

 3. Helena Hauge

  Go tur vidare,helsing frå Mosvatnet!

 4. Cedric Guttormsen

  Veldig artig å lese om opplevelsene dine underveis. Hele Kjedehuset heier på deg:)

 5. Gjengen her ønsker deg god tur videre! Utrolig kjekt å følge deg på turen. I helgen har vi hatt Jordbærfest m/sol og Storbandkveld m/regn så det ble innendørs. Kjempekjekk helg. Når det røyner på må du tenke på alt det gode du skal ha når du kommer «hjem» til hotellet på Hjelmeland; Fotmassasje og Massasjebad og Dampbad f.eksempel…Heia Sigbjørn fra alle oss på hotellet!

 6. Me unner deg kvilen Sigbjørn, men ha ikkje for mange da Myklebustgjengen sterkt ønsker deg med dit på vår årlige jakttur. Me får ein samling i Honganvik i haust, så jakta ilag ska me uansett.

 7. E du nu på vei innover vidda? Æ rækna me du har slådd leir nu, ikke sant? Æ har sændt dæ nokka bridgeunderholdning på epost, om du kan klare å læs han.

 8. Kurt Fredheim

  Hei S, spent på å høre hvordan beina samarbeider etter nye 30 km og en dag med småjogging i sentrum av Alta på jakt etter intervjuobjekter.

 9. Hei Sigbjørn . Snakket med Johanne idag. Hun tipset om sida di. Tenk at til og med jeg kan følge turen din nå, her ute fra havgapet. Du er modig og veldig tøff som legger ut på denne turen. Jeg heier på deg! Så spennende å bare snakke med folk, og så skrive om det. Vi er i flyttemodus. Inne i nytt hus innen to uker. Travelt , men kjekt. Tror Lars- Helge kan orientere seg på Ikea i blinde. Ha en god tur videre. Skal hilse fra Lars- Helge.
  God – tur – videre- klem fra Bjørg.

 10. Hei Sigbjørn 🙂
  Utrolig kjekt å følge deg på turen digitalt, og lese innleggene dine…Men merker at jeg lever meg sånn i det du beretter om turen, så nå har jeg faktisk fått gangsperr. Kjekt om du tar en hviledag ekstra, for det trenger beina mine nå 😀

  Det står stor respekt av den turen du gjennomfører!
  Riktig God Tur videre 🙂

 11. Ingvild Kvanvik

  Hei Sigbjørn! Så kul du e, heie på deg sels!

 12. Veksler mellom dyp beundring over pågangsmotet og stille hoderysting over galskapen. 😉 God tur videre!

 13. Hege Stormark

  Traff du ho Elin i Alta? Ha en fin kveld og nydelig tur videre! Følger spent med…

 14. amalie lerstøl

  Far e nå utenfor dekning, men følg med folkens, vett aldri kati det kan poppa opp någe nytt 🙂

 15. Begynte å bli litt bekymra her nå siden det ikke har vært noe «gang» siden søndag! Men regner med alt står bra til fortsatt!??

 16. Hmff…3 dager uten oppdatering fra skjølve turgåaren. Merker at noe mangler her, ja. Ved neste møte med sivilisasjonen må du skaffe deg en liten mobil basestasjon som kan kobles til solcelleladeren. Vi kan ikke være sååååå lenge uten å vite at du har det bra. Ser jo at du beveger deg i terrenget, men savner de flotte bildene og beskrivelsene. Venter i spenning.

 17. Om du er åleine, med to eller ti,
  på fjelltur så kjenner du deg lett og fri!
  Skuldrene senkar seg, kroppen blir brukt
  til noko den likar, sit ikkje til tukt.

  Nokon går føre, mens andre ligg etter,
  ein vandrar tidleg, to likar best netter.
  I regn eller sol, på veg eller sti,
  gjev lydar og lukter deg fjellharmoni.

  Det singlar i bjøller og duftar av lyng,
  og kanskje du høyrer ei granmeis som syng?
  I bekken det sirlar eit vatn så klårt,
  forfriskar ditt sinn når du treng det så sårt!

  Men kva enn du gjer, står ein ting fram klart,
  som ikkje bør mangla, det har eg erfart:
  kvar fjellvandrar, både dei korte og lange,
  finn roen med bål og ei pølse, helst mange!

 18. Hei!
  50 kilometer på asfalt med 30 kilo på ryggen – eg merkar at kneskålene skjelv og hoftekulene vibrerer i angst berre ved tanken. Du må ha ei sterk grunnform! Det er flott å kunna fylgja deg slik på turen – i godstolen med kaffikoppen. Og det blei meir kraft over framstillinga då du gjekk over til dialektprega nynorsk! God tur vidare! God bless your woollen socks!

  Helsing
  Syvert

  • Livar Lerstol

   Ja, det er litt av ein tur du har lagt deg utpaa!.Viss du tykkjer det er fremdeles langt fram, faar du berre sjaa tilbake kor langt du allerede har gaatt.Du nermar deg maalet for kvart steg.Meste som naar me var paa «Storaheiaa» paa rypejakt.Ha fremdeles ein god tur, det er gjilt og foelja med. Helsing fra Livar.

 19. Her går det onna ser eg! Bare pass deg for rabarbra i forkledning.

 20. Bjørn kvanvik

  Et lite tips;

  Kodikkaissa mökeissä on mukava rentoutua päivän ulkoilun jälkeen takkatulen loisteessa, höyryävä juoma kädessä. Myös kylpylän lämpimät poreet tekevät hyvää niin sielulle kuin ruumiillekin. Majoitu hotelliin, tunnelmalliseen mökkiin tai hienostuneesti täydellisiin huoneistoihin, Sallan luonto on lähellä valitset miten vain. Varaa majoitus Sallan Erämaakaupasta.
  Bjørn

 21. godt å høyra fra deg igjen. Følge med deg på sporloggen. Hadde besøk av johanne i går: koseligt. Nå e hu i nord hu og. Det går så fort med deg at w lure på om du tar fly! Ha god tur videre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *