Sennalandet er laget for motorisert ferdsel , basta! Etter å ha sett stort sett det sama i dag som i går, må eg konkludera, det er plenty med ein dag som fotturist! Etter å ha gått ca ein time på ei sletta og gleda deg til du når den bakketoppen så du ser, så kjeme der berre ein ny bakketopp litt høgare enn den du er på! Å slig helle det på, time itte time. Å ingen GEA, kjeme te å drøyma om GEA i nått! Ikkje mulig å svinga innom Høyland ein gong!
Ikkje for å snakka ned Sennalandet, flott va det dei fyste timane, veldig flott, men når du går blei det veldig nok! Har snofla meg heilt te Alta i dag, nerre på 50 km der det aller mesta på asfalt, bler både beinå og håve litt såre, kan du sei! Når du går slig å fabulera øve kor longt det er igjen, har eg behov for å sedda lengden eg har igjen inn i et «bilde» eg kjenne te. I dag når eg hadde ca 17 km igjen, tenkte eg : ok, bare ein tur frå vormedalen te hjelmeland, ikkje gale det. Men når eg då hadde gått ca 10 km ( sånn ca te an bjørn på fjedle), og bare går inn i ein butikk så eg ligge ved veien og ska kjøba ei brus, og spøre om kor longt det er til Alta? OG DAMÅ SEIE 16 KM! Då e det kje lett! Har sitt feil på GPS’en! Må begynna fra Vormedalen igjen! Då gjelle det om å ha iallefall kjøpt ei brus så va kalle!!
Nå ligge eg ein dag før skjema, kviledag i Alta i mårå! Har nå vasket kler og hengt de opp, må vel sei de trengde det, va litt av et klima på badet kan du sei!
Veret har vore ganske bra mestparten av dagen, litt regen på slutten. Når eg vakna i nått bles det kraftig og eg lurte på : Medvind eller motvind? Ka trur dåkke det va? Stikkord : kraftig mild vind, så bare tenk sjøl!!

8 kommentarer

 1. Kjekt å følge deg på turen din på denne måten, Sigbjørn! Stå på videre!

 2. Goe sundagsmorgen Sigbjørn du lyt få med deg litt av eit dikt på vegen av Åsmund Olavson Vinje (vadavel)
  Å kvila på vegen gjev styrke i bein og kann du so bør du det gjera,
  men standa i fåren som hoggen i stein det er fulla rådlaus å vera.
  arild

  • Nei standa i fåren det skal eg ikkje gjera
   På fåren eg nett har starta
   No kviler dg berre føter og sinn
   Og det lyt ein ferdakar gjera!

   • Syns det er på sin plass med litt Søren Kierkegaard også — denne henger på veggen hjemme hos foreldrene mine:

    «Tab for Alt ikke Lysten til at gaae: jeg gaaer mig hver Dag det daglige Velbefindende til og gaaer fra enhver Sygdom; jeg har gaaet mig mine bedste Tanker til, og jeg kjender ingen Tanke saa tung, at man jo ikke kan gaae fra den. Naar man saaledes bliver ved at gaae, saa gaaer det nok.»

    Håper du snart kommer deg bort fra asfalten!

 3. Marit Tjørhom

  Det e mange som kvile den sjuende dagen, men akkurat nå vett eg ingen som fortjene det som deg!! På heimveg frå Hj. i går ringde eg mor di for å høyra om hu va heime, he fleire gonge bedt meg ta ein stopp. Ka stod på bordet tru du – smagfudle kjyddkage og min favorittdessert sitronfromasj! Ein koselige kveld kor me delte stolthet og (litt) bekymring.

 4. Ska sei du gasse på. Imponerende. Hvis jeg var foten din, ville jeg sikkert blitt kjempeglad for en hviledag og at du i tar på meg rene sokker igjen. På Skorpo har jeg sloss ferdig med den gamle flaggstangfoten. Den måtte melde pass for trollkrutt. Nå er det bare vekkbæring igjen. Vi var på sommer fest hos gamle sjefen til Elisabeth igår. Masse folk, god mat og vi fikk tom et mini tangokurs. Håper hvildagen din nytes i laaaangdrag og at rent tøy gir ny inspirasjon. God tur videre.

 5. Er imponert over tempoet ditt:-) Men du må ikke brenne alt kruttet i oppstarten, husk du skal holde i 3 mnd! Kjempeunderholdning å følge deg på nett, gleder meg til hver «snutt». Heia Sigbjørn!!!

 6. Aud Grimstad

  Heia Sigbjørn!! Du er ein tøffing! Skal helse frå heile huset.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *