Er kommen til Storeriksvollen, betjent hytte på grensen til sylarne i sverige. Her var det svenske general Armfeldt med sine 10 000 mann i år 1719 gjekk til angrep på Trondheim samtidig som Kong Karl Xll gjekk til angrep på østlandet med hensikt på å erobre Norge. Det gjekk ikkje!!
Retretten gjekk over her og inn i Sylene. Ble takk av kulde og storm og over 2500 mann frøs i hjel. På sin vei plyndret de alt og det utløste hungersnød fler år etter!

Her er det kjempehyggelig, skikkelig opptur for ein så stort sett har vore aleina! Truffe naboar frå Stavanger og andre kjekke folk, nå får eg testa om eg beherske det sosiale liv igjen. Føle det går greit, eller så er de bare greie med meg!

Turen i dag var kanskje den mest lettgådde til nå, 24 km i flott terreng. Litt regn og skodd var det einaste som gjorde turen litt blaut.
Her på hyttå er det dusj og allslags, er så rein nå at det føleseste nakent. Om det er sunt å være så nyvaska vett ikkje eg, men det lukta iallefall godt!

Har nå fått 3 retters middag, litt vin og masse interessante samtaler! Gjere godt!! Må vel sei at det er et skikkelig løft frå teltmaten gitt!

20130810-082421.jpg

20130809-215503.jpg

1 kommentar

  1. Härlig kväll på Storerikvollen. Som ett 5-stjärnigt hotell! God mat, fina rum och mycket trevligt sällskap!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *