Nå e eg kommen te Sirdal, for nå treffe eg jærbuar som er på sauesanking. Gode jærbuar eg kjekt å treffa på. Åpningsrepkikk någe slik så dette: Å æ du berre ein gåande du! He du gjee langt? Eg svarte så best eg konne at ja, det hadde eg og sa kor eg hadde gått fra. Då var replikken: å gud bevare mæg, he du sitt møje saue!! Han var på sanking og hadde fokus på det! Hadde mest lyst å vera med han, trivelig kar!

Kom te vegen som går meliom Brokke og Suleskar, så kom det ein svær amerikansk bil glidane med oksehorn på taket! Inni sat ein mann med svær cowboyhatt. Stoppa og ut kom Arvid Mæland, jærbuen med møje mot og entusiasme! Så blei det prat om amerikaranch, gard i Vågå og melandsmarsj. Hadde gått frå Hjelmeland til Jæren for et par veker sia! Gode folk dei jærbuane og!

Turen i dag gjekk frå Kringlevatn til Håheller, via Heibergtunet Storevatn og Taumevatn. Og for ein flott tur! Vekslar mellom fine grasdalar, små vatn og litt hei! Kan anbafales, spesiellt i det flotta veret som nå er!

20130905-160115.jpg

20130905-144843.jpg

20130904-125324.jpg

1 kommentar

  1. GRATULERE, de var Terje Torland du treffte i heja. en unike mann..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *