Så er eg kommen til Gjevsjøen, ein liten fjellgard som det bur 3 personer, ektepar og sønn! Er nå i Snåsa kommune. Det var desverre fullt då eg kom så det blir overnatting i telt utforbi. Men eg konne bare komma inn å laga meg mat.
Inne sat ein annen NPL’ er, ein tysker som går andre vegen, så me hadde møje å snakka om, blei sitjande og utveksla erfaringar heile kvelden!

Turen frå Berglia gjekk i fint terreng, ca. 34 km. Bonden på Berglia tilbydde meg å kjøra meg 4 km til setra, men det konne eg jo ikkje ta mot, men undestrekar igjen kor hjelpsomme de er!

Når me sat å snakka om jakt og jaktinteresse i går, kunne bonden fortelja at dei tidlig på 1960 talet hadde ein prest i bygda som var veldig jaktinteressert, ja så ivrig var han at han ein gong avlyste ei gudstjeneste fordi han skulle på harajakt!! Den er søren ikkje lett å toppa altså!!

Her på Gjevsjøen har dei 35 sauer, 9 høner, hund, katt og någen vaktlar.ikkje verst å leva av det! I tillegg har dei 4 hytter for utleie. Og så har de vindmølle!
Snakka med sønnen, han lurte på å bygga mest som et lite hotell, men han visste ikkje ka det blei te!

20130803-231415.jpg

20130803-231439.jpg

20130803-231502.jpg

3 kommentarer

  1. Aud Jorun Steinsland

    Kjekt å følgja med på ferden din fra nord til sør! Det virker som du holde humøret oppe, og får med deg mange fine opplevelsar. God tur videre! 🙂

  2. Oliver Hausberg

    Heldige du som får oppeva alt dette. Ikkje alle som kunne tenkt seg ein slik tur, får gå han! Men trur nok nokre dagar er tyngre enn andre.. God tur vidare!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *