16. juli 2013 · 6 comments · Categories: Generelt

Dagar kan starta og slutta heilt forskjellig! I dag starta eg litt seint, skulle bare ned til Sulitjelma for å handla først, butikken åpna ikkje før kl 10:00. Regn, skodd og vind gjorde at eg heller drøyde an litt med morgonkaffien! Så bar det ned til Sulis i rett og slett pissever! Kom ned til hovedveien, og det førsta stora spørsmålet kom; hvilken veg, høyre eller venstre, ligge butikken? Måtte bare ta ein kjangs og begynna å gå, håpar det kjem ein bil snart. Heldigvis gjore det det og eg fekk avklart vegen.
Etter å ha gått litt til, stoppa det ein ny bil, og lurte på kor eg kom fra! Det viste seg at det var hjelpekorpset som såg itte ein så gjekk norge på langs, som de ikkje hadde fått kontakt med. Heldigvis kunne eg då bekrefta at eg haddd truffe den mannen i går, og at alt var bra!!!

Etter å ha handla bar det oppover bakkane igjen!! Tyngre sekk og nå, kjøpt møje godt!! Og så bratt det var opp fra Sulis igjen, de hadde jo laga veien rett opp!!! Må bruga ved!

Når eg kom til topps, trur du ikkje han så eg spurte om veien, kom kjørande! Har du lysst på kaffi, spurte an? Hadde jo det eg, og dermed var eg invitert på hytta på kaffi! Kånå diska opp med all slags godt, og eg fekk et skikkelig kongemåltid! De fortalde om Sulitjelma og eg kosa meg! Ka ska med sei om slike folk! Eg seie: Godt dokke finnes!!

Og når eg så kom ut av hyttå, så var også veret blitt bra, og eg hadde til og med medvind den mila eg hadde igjen!

Måtte rett og slett syngja litt eg då!!!

6 kommentarer

 1. Hei Sigbjørn, nå e eg hjemma fra Alaskaturen det va flott men eg tror ikkje det komme te anklane på den turen du har, har brukt lang tid nå på å lesa meg opp på bloggen din. Eg flire møje når eg lese tror mest må, laga ei bok ut av dette.Vedr. motvinden e du vel snart så tynne at vinden ikkje får tag i deg allikavel, god tur videre.

 2. Svein Klingen

  Hyggelig at du satte pris på vår invitasjon. Det er jo ikke hver gang vi er på hytta og har besøk av en som går Norge på langs. Håper du satte pris på måltidet. Det kunne se sånn ut:) Som du selv sa så er det etterhvert en del personer som har gjort denne bragden tidligere men jeg synes likevel det er imponerende at du kaster deg ut i dette. Det er jo veeeeldig langt å gå da. God tur videre og vær forsiktig. Kanskje vi møtes en gang senere. Kona hilser så mye. Vi skal følge med på bloggen din for å se om du klarer målet ditt.

 3. Jorunn sæbø

  Halloen:-) kjekt å lesa om turen din, Sigbjørn. Og kjempebra tytte eg at du ikkje skrive for långt og for møje, då går det nemligt an å ta igjen viss ein har vore ei vega elle to på ferie. Fornøyeligt å lesa betraktningene dine, fortsett slig og og tur videre:-)

 4. Lill Laugaland

  Stilig!!
  No nærme du deg fælt heimtraktane mine, Sigbjørn. Ka heitte han fyren du drakk kaffi hos t førenamn? Onkel har hytte der oppe 😉

 5. Logger inn med jevne mellomrom Sigbjørn for å følge med deg på turen. Det e like fornøyeligt å lesa kvar gong og latteren sitter laust. E på Madagaskar ganske ofte, men såg ingen Same eller reinsdyr. Derimot såg eg mellom 25 og 30 stk hjort på ei ekra der og då kommer tanken om jaktå i haust sterk fram. God tur videre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *