07. juli 2013 · 8 comments · Categories: Generelt

Den 21′ ende dagen og 25 km er over og eg er nå på Lappgjordhytta rett ved svenskegrensa. Når eg startar i mårå går eg ut av Troms fylke og dermed er de 2 nordligaste fylkå gjennomført! Det har vore ein flotte naturopplevelse, spesiellt må eg sei at turen gjennom Troms har vore flott! Å gå fra den eine flotte dalen over fjellet til neste dal, den eine flottare enn den andre, tredje og fjerde har vore bare et eventyr!!!
I dag har han tyskeren med paraply følgt meg over fjellet, ca 1 meter bak meg heile dagen! Kjekt å ha lag, snakka gjer han mest ikkje, men men. Traff forøvrig en annen tysker og som var ute på vandring, så det er fleire unge tyskere(studenter) som går. Han eg har hatt med meg seie at det er aukande interesse blant studentar om å gjer slike turar!
Lappgjordhytta ligg fint til med flott utsikt over innsjøen Tornetrask i Sverige. Ved den ligg Abisko som eg skal gå til i morgen. Der kan eg proviantera før eg legg ut på selveste Kungsleden! Rekna vel med å treffa heile den svenske kongefamilien, de har vel tid nå etter bryllupsfeiring etc.

20130707-210417.jpg

20130707-210438.jpg

8 kommentarer

 1. Flott å følge med på bloggen. Føle på en måte at me e me på turen. Etter en uke med fotballturnering i Spania er vi nå Alicante. Vi vant hele turneringen på straffespark. Selv om det blir flott med Johanne og Amalie er det noe så mangle her nede. Får ta et glass vin for deg og skåle. Hører rykter om at kiloene renner av. Hvordan skal dette ende.

 2. Du skrive slik at det blir en påkjenning for oss så lese og..
  møje høyres fantastisk ut, men den myggen må vara ei sanne pina. Godt me ikkje har den på Knutsvik:-) Starten på ferien har vore fine – sol og shorts. Har hatt besøk av Reidun.
  Ønske deg god tur videre og du må endeleg helsa t de kongelege!
  klem fra Kristin. Skal helsa fra Oddbjørn.

 3. Ikkje at eg ville, eller kunne gått alle dei mila, men eg kjenne sug i magen når eg ser det flotte landskapet du går i. Håpe svenskane kan by på like storslått natur 😉 Haha, nå trur eg faktisk eg er blitt avhengig av å lesa «dagboka» di. Heilt på høyde med den daglege dosen Stavanger Aftenblad i alle fall, og det seie jo ein del for min del 🙂 D mangla plutseligt någe dei dagane det ikkje kom innlegg. Takk for bilder og forteljingar. Ønske deg fortsatt godt mot, møje krefter, gode føter og fint vèr !

 4. Stine Lerstøl

  Hei Far!

  Gutla, så du går. Eg merke eg må tilegna meg de der genene dine, for eg e altfor lat i forhold te deg.
  Her heima går det ihvertfall bra, eg har fest kvar helg og har drukke opp ca 70 prosent av barskapet ditt. Vinskapet e og tømt. Neida…. he he 🙂 Uansett, bilen har det bra, falk har det bra og mor har det bra! Har jo vore aleina i halvannen vega nå, så reise jo mor igjen på Onsdag så må innrømma at huset e ein smule tomt av og te. Ufattelig kjekt å følga deg på bloggen ihvertfall, du e ein slager på vorspiel. Då drar me alltid fram blogginnleggå dine å ler av de, for du e relativt løyen altså! 🙂 God tur videre, og oppfør deg fint! 🙂

  Klem frå stolt Stine! 🙂

 5. Marit Tjørhom

  Sigbjørn Lerstøl han ville plent sjå
  heile landet frå A og til Å.
  Hurtigruta? Å nei!
  Steg for steg utan vei –
  i terrenget der møre han på!

  Nå er Finnmark og Troms vel passert,
  myggen må vel gje opp etter kvert!
  Og kvar kveld er me spent
  kva på turen har hendt,
  flott at du får det dokumentert!

 6. Du e goe onkel! Tenke ofte på deg for tiå. F.eks her ein dag når Daniel stilte seg opp på butikken å kver gang der gjekk ein person forbi sa han ting som «mannen har is», «dama der» osv. De som ga han respons tebake begynte han å snakka med. Då tenkte eg at jammen minna dette om då onkel va i Alta.. ligge kanskje innebygd i enkelte??

  Ellers har eg ein slapp-av-dag i dag. Max 6 uker t «litla» spirå komme ut. Magen begynne å bli stooor, så du får gå litt for meg og for då kan eg bare slakka på sofaen 🙂

 7. Hei.
  Vi lurer på hva alle de andre millioner myggene lever av når ikke du og paraply-studenten er ute og vandrer. Blir han med til Lindesnes, forresten?
  Hadde besøk av 3 av kvinnene i ditt liv på hytta i går, riktig koselig.
  To fylker er levert, imponerende bra!

  Hilsen Jorunn

 8. Du svinge deg vel en tur oppom Kebnekaise, når du først er i Abisko å proviantere. Antar du slipper å kjøpe fisk, du e vel sjølforsynt med det? :-))

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *