01. juli 2013 · 7 comments · Categories: Generelt · Tags:

Så er det blitt juli og den nye måneden har starta flott! Vakna til fint ver, ca. 20 grader og flott turver. Har gått fra Kilpis til Goldahytta via treriksrøyså, ca. 20 km. Å nå må eg sei at dette terrenget er fantastisk å gå i. Litt opp og litt ned men heila tiå med god utsikt over terrenget. Går nå mot vest og ser de høge fjella ( någen av de er over 1400 m) i Troms reiser seg bak de litt lågare åsane me har gått på i dag! ( ca 500 høye). Og i dag har eg gått i lag med Johanne, steinbra!
Hadde god pause på Treriksrøyså, det var veldig artig å oppleva den. Det er jo den plassen kor Norge, Sverige og Finland’s grenser møtes. Var satt opp et flott grensepunkt med diverse innskripsjoner på som eg har for lite kunnskap om å forstå, må nok heim og lesa meg opp. På den norske innskripsjonen stod det årstall 1897, på den svenske stod det 1901 og den finske delen stod det 1926. Någen så vett dette?
Goldahyttå er bare heilt super, så godt at det finnes slike plasser!

20130701-194843.jpg

20130701-194649.jpg

20130701-195814.jpg

20130701-195839.jpg

7 kommentarer

 1. Fra Nynorsk Wikipedia:

  Monumentet vart reist i 1897 av dei norske og russiske (som styrte Finland på den tida) styresmaktene. Svenskane vart ikkje samde om grensa med nordmennene og deltok ikkje med sin stein før i 1901. Dette er òg det nordlegaste punktet i Sverige og det vestlegaste punktet på det finske fastlandet. Det vestlegaste punktet i Finland er øya Märket).
  Sjølve trepunktsmonumentet er laga i betong og er forma som ei flat kjegle, og ligg om lag 10 meter ut i innsjøen Goldajärvi. Monumentet vart bygd i 1926 og har ein diameter på 4 meter.

  Ellers er det artig å følge med på turen. Du skriver bra !

 2. Dåkke E sprege! Kjekt at Johanne e me deg. Komme nok ikkje t å bli lega kjekt fra Finse….. 🙂 Go tur videre, begge to.

 3. Marta Almenningen

  Heia dere begge! Det er kjempekjekt å følge med på turen. Er veldig imponert over farten du holder! Følger med på kartet og har funnet løypene du/dere går. Ha en fin tur videre. Klem fra Moster

 4. 14 dager, 55 mil allerede = ganske imponerende! Sikkert motiverende å få kånå me på turen! Ha en fin dag:-)

 5. Elin Ytre-Arne

  Hei, ser kjekt ut! Flotte bilder og kjekt å lese om smått og stort. Heldige med været så langt! Lykke til videre og hils masse til Johanne. Hilsen gjengen i Paris.

 6. Flotte bilder! Hils Johanne kjempemasse og kos dere sammen i fjellheimen. Hilsen fra oss på Naxos

 7. hei på dokk! flotte bilder og kjekke kommentarer! blir mange turer til moster for å lesa og sjå på bildene. Mor meine hu sko hatt internett nå ka syns du broremann? Koss e det med beinå dine nå joh, ikkje bare bare å følja han? God tur videre. Me følge med og tenke møje på dokk.Hilsen Mor og AB

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *