Sitter nå i ei lita koie i Finland, og nå har eg truffe folk. Kor trur du dei e i frå, jo Finland. Å då snakkar de finsk, har någen av dokke vore i ei lita koie med bare finnar? Det må dokke prøva, de snakkar i ett, eller snakkar, de høyrest ut som de skal sveiva i gang en gammal traktor som ikkje vil starta! Det er fasinerande, ikkje et ord forstår eg! For meg kan de ha stemne i rypekakling, så uforståelig er det. Jo, ein av de kan någen ord engelsk så eg får jo vita kor de har vært og kor de skal. Eller kor de skal, eg forstår jo ikkje navnå de seie heller! Et navn ligna på någe så slutta på hotell, å då var eg jo kjapt frampå med at eg forsto jo hotell! Tydeligvis ikkje det de meinte for det blei stor latter blant finnane!
I og med at vi kun er 12 km frå finlands høyeste fjell Halti, 1324 m( som forøvrig er litt høyere på norsk side) har de alle vært der så det forstår jeg.
I dag blei turen rimelig kort, ca 17 km. Regn og tjukk skodde gjore turen kun til en transport, har ikkje sett någe som helst, og gidder heller ikke gå lenger, håper på bedre vær i morgen. Det er ca. 40 km til Kilpitsjærvi så det deler eg i 2 så er eg der søndag og treffer då Johanne der, blir bra!

3 kommentarer

  1. Gro Ytre-Arne

    Tenke du glede deg te hu Johanne komme, så du får någen å snakka med! Eller te… Knut å meg sitte med ei øl i Køben å vente på flyet videre. Naxos i mårå kveld. Ikje verst det, heller! God tur videre, klem fra oss

  2. Hei Sigbjørn, det va godt du kom deg på nettet igjen, det har vært lange dagar her uten å vita kos du har hatt det, har jo sett på sporloggen at du går men det e nå ett høydepunkt å leså om dine dalige opplevelser, eg humre godt mange ganger 🙂 treffte Johanne når hu va ute å sko kjøpa nye fjellsko, det bler nok godt å få besøk. Nå e eg ferdig pakket te turen te Alaska, me reise i mårå og bler i 14 dager det bler ein flotte tur håpe eg med mye godt fiske. me uten dekning der me ska vera så det bler spennande å lesa dine innlegg når eg kjeme hjem, god tur videre og ta vare på deg sjøl.

  3. Magne Thomsen

    Hei Sigbjørn. Du som e så flinke å synga kan vel ta en fine sang til disse finnene. Du kan ta den om MORER e best. kos dg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *