Så var enda en dag over, ca. 30 km og ned til ett tettsted Skaidi. Når jeg kom frem var det et bygg med store bokstaver på taket KRO, MOTELL
Svolten og trøtt, litt regn i lufta, ledig rom med dusj, klarte kkke å stå mot. Så nå ligg jeg i en god seng, har hatt en stor burger, og ei kald øl! Rett og slett godt!
Føttene er litt ømme, får håpe det ikke blir verre! De har fått godt stell i kveld, med dusj og greier.
Har kommet ned fra reinsdyrland, har faktisk ikke sett et reinsdyr i dag. Men når jeg kom frem til motellet, kom det noen ungdommer og spurte hvor jeg hadde gått, jeg forklarte hvor og da viste det seg at det var deres reisdyr og at jeg hadde sovet i deres hytte. De hadde ca 5000 simler og omtrent 60% hadde kalv, så det er ikke rart at jeg så mange dyr ! Veldig hyggelige folk.
Skal nå starte på Sennalandet, det er 9 mil med nesten beine vegen så får håpe det ikke blir for monotont.
Forresten er det mye molteblomstring, så det blir nok mye molter, så bare bestill billetter Kurt, det blir tungt å bære hjem!

12 kommentarer

 1. Da er du jammen godt igang Sigbjørn. Blir spennende å følge med videre 🙂

 2. Møje molter på Finnmarka ,men du må varra innbyggjar der Nord for å få henta dei

  .

 3. Sennalandet e det vakraste landskapet eg har opplevd,(nest itte Ryfylke om sommaren) og ein plass eg mange gonger har tenkt skulle vore flott å oppleva igjen. Håpe du får fint vèr der og et minne for livet slik som eg fekk 😉

 4. Hege Stormark

  Nesten beine vegen? Der e du jo gode etter mye god «rake vegen»-trening forrige helg! God tur over Sennlandet!

 5. Kan forestille meg hvordan DEN ølen smakte. Den fortjente du. Håper beina kommer seg. Her er vi på veg til Skorpo for helgen.

 6. Kurt Fredheim

  Hei imponerende frem»gang» siden jeg sist var inne! Det er jo «reine» naturmagasinet å lese dine skildringer fra foturen over viddene. Liker molteblomstene så jeg gjør meg klar til en Lavangen tur i slutten av juli – da er de forhåpentligvis modne. Hvor er det overnatting i kveld? Kurt

 7. God tur Sigbjørn, kjempespennende å følge med deg. Trodde ærlig talt at det bare var tull når du snakket om dette for flere år siden. Men eg, J, tror du går forgjeves, for du finner ikke finere plasser enn Hj.land – sant Johanne ?? Lykke til – Kåre og Jorid

 8. Marit Tjørhom

  Det e fyssta vegå eg he åpna julegaven kver kveld, jysla kjekt at du rapportere så forlevande, ska prøva å formidla. Og personalet på Hj. Oms. vil og fylgja med. God tur videre – med forhåpentligvis lettare sekk!

 9. Kristin Kostøl Helgaland

  God tur Sigbjørn. Ja jammen er det flott over Sennalandet. Mvh Kristin

 10. Marit Tjørhom

  Veldig god kommentar! Og ikkje bry deg om lærarar, men sei som far min sa då han fekk hyttebok i jakthyttå og mor mi hadde same klagen som J: «det vise bara at eg beherske beggje målføre»……

 11. Du fer gi eit vink når du fere forbi oppi fjella her.
  Så skal vi stå med flagg og greie å berre heie.
  So galen mann da gårkje an. So dreg langs fjell å finne me vonar vegen heim han finne.
  Ha ein goe tur vidare.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *