29. juni 2013 · Write a comment · Categories: Generelt · Tags:

Eg har fått meg en tankevekker på ka så e stort. Tenke då relatert til natur. For alt er så stort her oppe, kartå viser ikkje liksom størrelsen rett (føler eg), viddene for eks. vil ingen ende ta! I dag hadde eg som mål å nå Nedrefosshytta langt opp i Reisadalen, gikk litt lenger enn planlagt i går så sko ver rimelig grei dagsmarsj i dag, ca 30 km+turen ned fra vidda til hytta. De 30 gjekk greit de, men den litle turen ned fra vidda til hytta var jo kjempelange. Normalt hima vil jo turen ned fra heia og til hytta ver ein liten svipptur. Men slik er det ikkje her! Forlot ei lita hytta til samene som låg oppå heia, heiv innpå ein Japp, tenkte det holle den litle timen eg hadde igjen til hytta! Men den litle timen blei over 2,5! Å skal forsikra at der va ikkje mye igjen av Jappen når eg kom til hytta!
Ein annen ting som er stort er reingjerdene, fy søren der har samene litt av ein jobb! Der er reingjerder som er mange mil lange, også midt oppe på vidda! Må jo var et yrke det, reingjerdebygger med fagbrev??
Vidda er det ikkje så mye mer å sei om, men når eg då endelig kom til Reisadalen og denne hytta så var det heilt fantastisk! Å stå oppe på kanten av dalen og sjå ned er meste som du står i den nye gapahauken ( e an ferdige Hans Ove) og ser utover Ritlandskrateret i Vormedalsheia( Hjelmeland) det er et syn!! Ta turen! Såg forøvrig mye Elg skit, må jo ver elg heilt heroppe då!
Har fått i meg mat og sote fint ved bordet, er aleina i hyttå, men det kan jo komma någen. Nyvaska og stelt, så klar for ein samtale hvis det kjem någen!

3. dagen uten kontakt med omverden røyne, men eg trur jo at når eg skrive dette så lese dokke det sjøl om eg ikkje har nett til å få det ut.
Trur eg.. Så an gjentok i diktet!

20130626-215452.jpg

20130629-220200.jpg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *